Hőtan 2.
1. Olvadó jég és forrásban levő víz hőmérsékletének mérése
2. Párolgó folyadék hőmérsékletének mérése
3. A forráspont nyomásfüggésének bemutatása
a) Fecskendővel
b) Légszivattyúval
c) Kémcsővel
4. Jég olvadáspontjának csökkentése
5. Kristályosodási hő mérése
6. Víz fajhőjének közelítő meghatározása
7. Kísérlet az adiabatikus tágulással járó lehűlésre és a kondenzációs magvak szerepére a ködképződésnél
8. Hősugarak tükrös visszaverődése. Leképezés homorú gömbtükörrel, hősugarak segítségével
9. Kísérletek a hővezetés szemléltetésére
a) A hővezetés jelensége
b) A hővezetés anyagfüggése
c) Papír meggyújtása rézhengeren
10. Kísérletek a hőáramlás szemléltetésére
a) Hőáramlás lombikban
b) Hőáramlás kémcsőben
c) Hőáramlás levegőben
d) Papírkígyó
11. A hősugárzás és a hőelnyelés kvalitatív kimutatása kettős termoszkóppal
Tweet